Başlık | Bağlantı |
---|---|
Anna lindh Türkiye Ağı Araştırması | Görüntüle |
Uluslararası Sivil Toplum Kuruluşu Yaratma Projesi | Görüntüle |
Anna Lindh Avrupa-Akdeniz Kültürler Arası Diyalog Vakfı Türkiye Ağı Araştırması Raporu | Görüntüle |
Uluslararası İşbirliğine Açık Sivil Toplum Kuruluşu Yaratma Projesi | Görüntüle |
GÖÇ KÜLTÜR KİMLİK /MIGRATION CULTURE, IDENTITY | Görüntüle |
“Eskişehir’deki Lojistik İhtiyaç ve Faaliyetlerin Belirlenmesine İlişkin Fizibilite Çalışması” Projesi | Görüntüle |
- 26.02.2008 00:00:00
- 27.02.2008 00:00:00
- 2.09.2019 00:00:00
- 21.09.2012 00:00:00
- 21.09.2012 00:00:00
- 26.02.2008 00:00:00
- Tue, 29 Oct 2019 17:19:00 +0000
- Wed, 16 Oct 2019 11:37:08 +0000
- Tue, 01 Oct 2019 19:01:17 +0000
- Tue, 01 Oct 2019 08:24:25 +0000
- Sun, 15 Sep 2019 18:19:28 +0000
- Tue, 30 Jul 2019 09:16:13 +0000
- Fri, 12 Jul 2019 14:24:04 +0000
- Wed, 03 Jul 2019 19:52:04 +0000
- Thu, 13 Jun 2019 07:03:32 +0000
Sivil Toplum için Destek Vakfı’nın Kültür-Sanat Fonu Hibe Çağrısı Açıldı!
Sivil Toplum için Destek Vakfı, Turkey Mozaik Foundation iş birliği ve İstanbul Kültür Sanat Vakfı Kültür Politikaları Çalışmaları bölümünün içerik ortaklığında 2019 yılında ilk kez hayata geçirdiği Kültür-Sanat Fonu’nun başvuruları açıldı.
sivilalan.com'u Telegram'da Takip Edin! sivilalan.com'u Linkedin'de Takip Edin!Kültür-sanat kurumlarının ve/veya çalışmalarında kültür-sanat faaliyetlerini kullanan sivil toplum kuruluşlarının projeleri veya kurumsal gelişimlerini destekleyerek kültür-sanat ve sivil toplum arasındaki ilişkiyi geliştirmeye katkı yapmayı amaçlayan hibe programı kapsamında desteklenecek çalışmalarda aşağıda yer alan prensiplerden en az bir tanesinin yer alması beklenmektedir:
- Herkes için kültür-sanata erişim imkanlarını geliştirme perspektifine sahip kurumlar ve/veya proje fikirler
- İçerik tasarımında ve/veya sanatçı pratiklerinde katılımcı yaklaşımları odağına alan kurumlar ve/veya bu yaklaşımla geliştirilmiş çalışmalar,
- Özellikle dezavantajlı kesimlerin (yaşlılar, yoksullar, kadınlar, engelliler, cinsel yönelim ve cinsel kimlik grupları, göçmenler ve mülteciler) kültür-sanat hayatına katılımının artırılmasını hedefleyen ve/veya bu konularda toplumsal duyarlılık geliştirilmesi yolunda savunuculuk yapan kurumlar ve projeleri,
- Toplumsal hayata katılımda kültürel okuryazarlık kavramını önemseyerek bu konuda uzun vadeli stratejik yaklaşımlar benimseyen kamusal programlar ve eğitim faaliyetleri üzerine çalışan kurumlar ve projeleri.
Bu çerçevede, desteklenecek kuruluşların aşağıda örnekleri sunulan alanlarda proje fikirleri sunması ya da kurumsal kapasitelerini geliştirmesi beklenir:
- Mevcut etkinliklerin yerelleştirilmesi ve yaygınlaştırılması,
- Özel ve farklı ihtiyaç sahiplerine yönelik yeni etkinliklerin kurgulanması (Ebeveynlerin, tam zamanlı çalışanların, çocukların, göçmen ve mültecilerin katılımı vb.),
- Eğitim faaliyetleri tasarlanması (Etkinlikler için rehberli turlar, çocuklar, gençler ve yaşlılar gibi özel gruplar için eğitim programları düzenlemek vb.)
- Yaşam alanı ile etkinlik arasındaki ulaşımın kolaylaştırılması,
- Engelli bireylerin katılımına yönelik düzenlemelerin yapılması (Etkinlik mekanlarının, etkinliklerin ve etkinliklere dair bilginin erişilebilir kılınması, etkinliklerin ortaya konmasında engelli bireyin varlığı vb.),
- Etkinliklere katılımı ve yaygınlaşmayı artıracak, yaratıcı iletişim stratejilerinin geliştirilmesi (Yeni teknolojiler ve sosyal medya kullanımı, çokdillilik vb.)
- Yukarıdaki maddeler dışında kalan ancak benzer alanları içeren ve kültür-sanat alanıyla sivil toplum arasındaki bağı geliştirici türdeki faaliyetler.
Kültür-Sanat Fonu kapsamında STK’lara dağıtılacak hibenin toplam tutarı en az 200.000 TL’dir. Başvuru yapan STK’lar hibe programından en fazla 12 ay süreyle faydalanabilirler ve en fazla 70.000 TL talep edebilirler.
Aşağıdaki başvuru kriterlerine uyan ve tüzel kişiliğe sahip kuruluşlar hibe programına başvurabilirler:
- Türkiye’de kurulmuş dernekler, vakıflar, kooperatifler ve diğer kar amacı gütmeyen,
- En az bir senedir sahada aktif olarak çalışan,
- Geçtiğimiz bir senedir gelirleri en az 30.000 TL olan,
- Çalışmalarının odağı kültür-sanat faaliyetleri olan veya çalışmalarında kültür-sanat faaliyetlerini araç olarak kullanan kuruluşlar.
Kültür-Sanat Fonu’na başvurmak isteyen STK’ların aşağıdaki bağlantıda yer alan formu eksiksiz şekilde doldurarak 15 Kasım 2019 Cuma günü saat 17:00’ye kadar başvurularını yapmaları gerekir.
Program hakkında detaylı bilgiye (başvuru koşulları, değerlendirme kriterleri, takvim, başvuru formu, vb.) buradan ulaşabilirsiniz. Eğer doğrudan başvuru formuna ulaşmak istiyorsanız lütfen buraya tıklayın.
The post Sivil Toplum için Destek Vakfı’nın Kültür-Sanat Fonu Hibe Çağrısı Açıldı! appeared first on Sivil Alan.
Sabancı Vakfı Hibe Programları Kapsamında 12 Yılda 159 Projeye 23 Milyon TL’nin Üzerinde Destek Verdi!
Sabancı Vakfı, Hibe Programları kapsamında destek verdiği sivil toplum kuruluşlarını “Ekim Zamanı” toplantısında bir araya getirdi. Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı’nın ev sahipliğinde 16 Ekim’de gerçekleşen toplantıda, 2018-2019 yıllarında Sabancı Vakfı’ndan hibe desteği alan 10 sivil toplum kuruluşunun (STK) proje hikayeleri katılımcılarla paylaşıldı. Türkiye’de hibe programlarını uygulayan ilk vakıf olan Sabancı Vakfı,12 yılda, 159 projeye, 23 milyon TL’nin üzerinde hibe desteği verdi. Vakıf, kadın, genç ve engelli bireylerin karşı karşıya kaldıkları toplumsal sorunların çözümü için projeler hayata geçiren STK’lara hibe desteğinin yanı sıra bilgi ve tecrübe desteği de sağlıyor.
sivilalan.com'u Telegram'da Takip Edin! sivilalan.com'u Linkedin'de Takip Edin!Her yıl fırsat eşitliği sunan bir toplum hayaliyle çalışmalarını yürüttüklerini belirten Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, “Bu yıl eğitim projelerine odaklanarak; kaliteli, hak temelli eğitimi destekleyen ve eğitime erişim için çalışan sivil toplum örgütlerini seçtik. Sabancı Topluluğu’nun kurucusu Hacı Ömer Sabancı’nın “Bu topraklardan kazandıklarımızı bu toprakların insanlarıyla paylaşmak” ilkesiyle tam 45 yıldır hayırseverlik faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Bu toprakların insanlarını seviyor, güveniyor ve elimizden geldiğince destekliyoruz. Sorunları yerinde, yerelde tespit eden sivil toplum kuruluşlarına hibe desteği sunuyor, birlikte çalışarak çözümün bir parçası olmaya çalışıyoruz. Bugün toplumun sorunlarına duyarlı, yapıcı, cesur bireylerin, yarattıkları etkiyi kendilerinden dinlemek için yine bir aradayız. Nevşehir’de erken yaşta evlilikleri engelleme mücadelesi veren 20 cesur kadının hikayesi, kapsayıcı eğitim çalışmalarının çocukların gözünde farklılıkları nasıl olağanlaştırdığı ve teknoloji eğitimi alarak hayalini tasarlayan gençler, hepsi bize ilham veriyor” dedi.
Sabancı Vakfı Hibe Programları ile kalıcı etkiler yarattıklarını belirten Sabancı, “Türkiye’de Hibe Programlarını uygulayan ilk vakıf olarak, tüm bireylerin haklardan eşit yararlandığı bir toplum için sivil toplumun büyük önem taşıdığını düşünüyoruz. Güçlü sivil toplum örgütleri, güçlü bireyi ve güçlü demokrasileri de beraberinde getiriyor. O nedenle, demokrasinin, bireyin ve toplumun teminatı konumunda olan sivil toplumun desteklenmesini çok önemsiyoruz” ifadelerinde bulundu.
Ashoka Türkiye, Başka Bir Okul Mümkün Derneği, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA), Köy Okulları Değişim Ağı Derneği, Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı, Nirengi Derneği, Otizmli Bireyleri Destekleme Vakfı, Rengarenk Umutlar Derneği, Tohum Türkiye Otizm Erken Tanı ve Eğitim Vakfı ve Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı proje temsilcileri, projelerinin sonuçlarını, projelerini hayata geçirirken yaşadıkları deneyimleri, gelecek dönem için planlarını ve projelerden yararlanan insanların öykülerini Şirin Payzın’ın moderatörlüğünü yaptığı Deneyim Paylaşım Toplantısı’nda anlattı.
“Ekim Zamanı Buluşma Zamanı” başlığıyla düzenlenen toplantıyı eğitimde engelli hakları, toplumsal cinsiyet eşitliği, çocuğun iyi olma hali ve öğretmenlerin güçlenmesi konularında gerçekleştirilen atölye çalışmaları izledi.
Hibe Programı kapsamında desteklenen projelerin öykülerinin yer aldığı ‘Ekim Zamanı Hibe Programı Öyküleri’ kitabına www.sabancivakfi.org adresinden ulaşılabiliyor.
The post Sabancı Vakfı Hibe Programları Kapsamında 12 Yılda 159 Projeye 23 Milyon TL’nin Üzerinde Destek Verdi! appeared first on Sivil Alan.
Yarınlara Uçuyoruz Projesi’nin Yeni Dönem Proje Başvuru Çağrısı Açıldı!
Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) yürütücülüğünde , Pegasus Hava Yolları desteği ve Sivil Toplum İçin Destek Vakfı koordinasyonunda gerçekleşen Y
Gençlerin Türkiye içindeki toplumsal fayda ve dayanışma temelli fikirlerini desteklemek için kurulan bir hibe programı olan Yarınlara Uçuyoruz Projesi’ne Türkiye’deki 18-29 yaş arası gençler, gençlik grupları ve gençlerle çalışan Sivil Toplum Kuruluşları (STK), toplumsal fayda ve dayanışmayı odağına alan bütün seyahat fikirleriyle 9 Eylül – 9 Ekim 2019 tarihleri arasında başvuru yapabilecek. Fon kapsamında başvuru sahipleri 5.000 TL’ye kadar seyahat fonundan yararlanabilecek. Bu çerçevede gençlerle ilgili faaliyet ve kâr amacı gütmeyen grup, inisiyatif ve kuruluşlar, gençler ve üniversite grupları, üniversite kulüpleri, sivil toplum kuruluşları, lise kulüpleri, spor kulüpleri vb. yararlanıcı olabilir.
Kadın hakları, toplumsal cinsiyet eşitsizliği ve hayvan hakları temalarında gelen proje başvuruları önceliklendirilecektir.
Genel Koşullar:
Çalışmanın mutlaka bir toplumsal fayda, farkındalık veya dayanışma odağında kurgulanmış olması,
Çalışma içeriğinde belli bir grubu güçlendirici faaliyetlerin yer alması (Örnek: Gençleri güçlendirme, kadınları güçlendirme, çocuk çalışmaları, kültürel mirası korumaya yönelik çalışmalar vb.),
Çalışmanın içeriğinde mutlaka somut bir faaliyet olması, seyahat edilecek şehirdeki kişi/grupların da dahil olabilecekleri bir kurgunun yaratılması,
Bu kapsamda gençlerin ülke içinde Pegasus Hava Yolları’nın uçtuğu iç hat destinasyonlarına seyahatlerini içeren çalışmalar desteklenecektir.
Detaylı bilgi: www.yarinlaraucuyoruz.
Başvuru formu: https://tr.
The post Yarınlara Uçuyoruz Projesi’nin Yeni Dönem Proje Başvuru Çağrısı Açıldı! appeared first on Sivil Alan.
Türk-İsveç İş Birliği Birimi 2020 Yılı Projeleri Hibe Çağrısı! Son Başvuru Tarihi 14 Ekim 2019’dur.
Türk-İsveç İşbirliği Birimi 2001 yılından beri iki ülke arasındaki işbirliklerini güçlendirme amacıyla faaliyet göstermektedir. İstanbul İsveç Sarayı’nda yer alan Birimin misyonu tüm Türkiye’yi kapsayan projeleri sivil toplum örgütleri ile işbirliği kurarak desteklemek ve kamusal tartışma alanı sağlamaktır. Birimin faaliyetleri, İsveç’in Doğu Avrupa, Batı Balkanlar ve Türkiye ile olan reform iş birliğinin sonuç odaklı stratejisiyle (2014-2020) yönlendirilmektedir. Stratejiye buradan ulaşabilirsiniz.
sivilalan.com'u Telegram'da Takip Edin! sivilalan.com'u Linkedin'de Takip Edin!2020 yılı için özellikle hedeflenen proje konu başlıklarımız;
- İnsan hakları, özellikle ifade özgürlüğü ve demokratik katılım ve hesap verebilirliği ilerletmek için imkan sunan çalışmalar.
- Kadınların ve kız çocukların her düzeyde ve her alanda karar alma süreçlerine katılımını ve etkisini arttırmak ve seslerini duyurabilecekleri ortamlar sunmak.
- Sosyal kutuplaşma ve ayrımcılığa karşı çoğulcu bir sivil toplumu güçlendiren çalışmalar.
- İnsan hakları, demokrasi ve hukukun üstünlüğü konusunda özgür ve bilinçli bir kamuoyu tartışmasını teşvik eden çalışmalar.
Birim olarak, farklı kurumların ve sektörlerin arasında işbirliklerini teşvik ediyoruz. Türkiye’nin farklı bölgelerinde faaliyet gösteren projelerin olmasına da ayrıca önem veriyoruz. Aynı zamanda Birim harici başka finansal bağışçıların da bulunmasını tavsiye ediyoruz. Toplumsal cinsiyet eşitliği perspektifi, başvuran örgütlerin hem kurumsal yapılarında hem de çalışma yöntemlerine ve faaliyetlerine entegre edilmiş olmalıdır.
Başvuru teslimi için son tarih 14 Ekim 2019’dur.
Başvuru koşulları
Sivil toplum kuruluşları, vakıflar, dernekler, düşünce kuruluşları, akademik, siyasi, kültürel ve devlet kurum ve kuruluşları başvuru yapabilir. Bireysel ve şirket başvuruları kabul edilmemektedir.
İş birliği ve destek başvuruları için buradaki Grant Application Form’u dikkatlice inceledikten sonra İngilizce olarak Türk-İsveç İşbirliği Birimi’ne posta yolu ile ulaştırmanızı rica ederiz.
İlk defa başvuranlar veya yeni kurulan kuruluşların ek olarak Self Assessment formunu da doldurmaları gerekmektedir. Forma buradan ulaşabilirsiniz.
Uygulamayı doldurmadan önce, stratejiyi okumanızı öneririz. Eğer projenizin hibe almak için yeterli olduğuna emin değilseniz bir ön soruşturma için Birime e-posta yoluyla projenin kısa bir açıklamasını gönderebilirsiniz. İletişim bilgilerini aşağıda bulabilirsiniz.
- Sadece İngilizce olarak yapılan proje başvurular kabul edilecektir.
- Başvuru formunda belirtilen ek belgeler başvuru ile birlikte teslim edilmelidir.
- Bütçe Türk Lirası olarak hazırlanmalıdır.
- Bütçe limiti yoktur.
- Doldurulan form normal posta yolu ile İsveç İstanbul Başkonsolosluğu’na iletilmelidir.
- Başvuru yetkili kişi tarafından imzalanmalıdır. Türk-İsveç İşbirliği Birimi’ne geç yapılan, eksik gelen, e-posta veya faks yolu ile gönderilen başvurular kabul edilmeyecektir.
İrtibat bilgileri
Türk İsveç İşbirliği Birimi:
Cecilia Bisgen Jansson
Didem Özalp
E-posta:
istanbul.sektionen@gov.se
Tel:
+90 212 334 06 00
Adres:
Istanbul İsveç Başkonsolosluğu
İstiklal Caddesi No: 247 (Tünel)
P.K. 125
344 33 Beyoğlu İstanbul
The post Türk-İsveç İş Birliği Birimi 2020 Yılı Projeleri Hibe Çağrısı! Son Başvuru Tarihi 14 Ekim 2019’dur. appeared first on Sivil Alan.
Sivil Toplum Diyaloğu Altıncı Dönem Hibe Programı (CSD VI) Teklif Çağrısı Yayımlandı ve Bilgilendirme Toplantıları Başladı! ( En az 60 bin en fazla 150 bin Avro hibe desteği! )
Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından Türkiye ve AB sivil toplum kuruluşları (STK) arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla 2008 yılından beri AB Katılım Öncesi Yardım Aracı çerçevesinde yürütülmekte olan “Türkiye – AB Sivil Toplum Diyaloğu” hibe programının altıncı dönemi için teklif çağrısı yayımlandı.
Programının altıncı döneminin 2020-2021 yılları arasında uygulanması öngörülüyor. Toplam bütçesi 4.5 milyon Avro olan hibe programı ile AB müzakere sürecinin tüm fasıl başlıklarıyla ilgili konularda, Türkiye ve AB’den sivil toplum kuruluşlarının ortaklaşa yürütecekleri projeler geliştirilmesi hedefleniyor.
sivilalan.com'u Telegram'da Takip Edin! sivilalan.com'u Linkedin'de Takip Edin!Türkiye’den dernekler, vakıflar, derneklerin veya vakıfların federasyonları/konfederasyonları, kar amacı gütmeyen kooperatifler ile AB üyesi ülkelerden kar amacı gütmeyen kuruluşların ortaklaşa geliştirecekleri projelere en az 60 bin en fazla 150 bin Avro hibe desteği sağlanıyor.
Proje başvurularının 12 Kasım 2019 – saat 17.00’a kadar Merkezi Finans ve İhale Birimine yapılması gerekmektedir.
Detaylı bilgi için:
http://www.cfcu.gov.tr/tr/article/65656
https://www.ab.gov.tr/51766.html
Hibe Rehberi Yerel Duyuru Doldurulması Gereken Dokümanlar Bilgi DokümanlarıSivil Toplum Diyaloğu Programı Altıncı Dönemi bilgilendirme toplantıları aşağıda sunulan illerde ve ayrıca Brüksel’de gerçekleştirilecektir.
İl | Tarih | Yer | Saat |
İstanbul | 4 Ekim 2019 | Wyndam Grand- Levent | 13:30 – 17:00 |
Ankara | 7 Ekim 2019 | Mövenpick Hotel | 13:30 – 17:00 |
Ordu | 9 Ekim 2019 | Radisson Blu | 09:30 – 17:00 |
Eskişehir | 11 Ekim 2019 | Divan Express | 13:30 – 17:00 |
Mersin | 11 Ekim 2019 | Hilton Hotel | 09:30 – 17:00 |
Malatya | 15 Ekim 2019 | Ramada Plaza | 09:30 – 17:00 |
İzmir | 18 Ekim 2019 | Yaşar Üniversitesi | 13:30 – 17:00 |
Antalya | 18 Ekim 2019 | Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi | 13:30 – 17:00 |
Program hakkında daha detaylı bilgiye ve başvuru dokümanlarına bu linkten ulaşabilirsiniz.
The post Sivil Toplum Diyaloğu Altıncı Dönem Hibe Programı (CSD VI) Teklif Çağrısı Yayımlandı ve Bilgilendirme Toplantıları Başladı! ( En az 60 bin en fazla 150 bin Avro hibe desteği! ) appeared first on Sivil Alan.
HAKLARA DESTEK İnsan Hakları Örgütlerini Destekleme Programı Başvurulara Açıldı!
HAKLARA DESTEK İnsan Hakları Örgütlerini Destekleme Programı, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu’nun finansmanı ile Hakikat Adalet ve Hafıza Çalışmaları Derneği (Hafıza Merkezi) ve Heinrich Böll Stiftung (HBS) ortaklığında, Türkiye’deki hak örgütlerinin insan hakları ve demokrasinin gelişmesine ve kurumsallaşmasına katkıda bulunma kapasitelerini arttırmayı amaçlıyor.
sivilalan.com'u Telegram'da Takip Edin! sivilalan.com'u Linkedin'de Takip Edin!Başvuru süresi: Başvurular www.haklaradestek.org/basvuru adresinden yapılmalı ve 9 Eylül – 8 Kasım 2019 tarihleri arasında tamamlanmalıdır.
Kimler başvurabilir? Dernekler, vakıflar ve kâr amacı gütmeyen (ya da kârın hissedarlara dağıtılmadığı) kooperatifler.
Ne zaman kurulmuş olmalılar? 01.01.2018 tarihinden önce T.C. yasalarına göre, Türkiye’de kurulmuş; Türkiye’de yerleşik ve temel faaliyetlerini Türkiye sınırları içerisinde gerçekleştiriyor olmaları gerekir.
Bütçe büyüklükleri ne olmalı? 2018 yılı resmi finansal tablolarında (bilanço vs.) yıllık geliri 3,500,000 TL altında olmalı.
Başka koşul var mı? Son iki yılda Türkiye’de insan haklarının geliştirilmesine katkıda bulunmak için en az bir faaliyet gerçekleştirmiş olmaları gerekli.
Şubeler başvurabilir mi? Bağımsız tüzel kişiliği olan şubeler başvurabilir. Başvuru sayısında bir sınırlama yok. Ancak şube sayısı 20 veya altı olan örgütlerden başvuranların en fazla 2’si; Şube sayısı 21 ve üstü olan örgütlerden başvuranların en fazla 3’ü hibeye hak kazanabilir.
Aşağıdaki konulara odaklanan insan hakları örgütlerine öncelik verilir:
- Yaşam hakkı
- İşkence ve kötü muameleye maruz bırakılmama hakkı
- İfade özgürlüğü
- Toplanma ve örgütlenme özgürlüğü
Süre: Program uygulama süresi 12 ay. Uygulama başlangıç tarihinin 1 Haziran 2020, sona erme tarihinin ise 31 Mayıs 2021 olacağı öngörülüyor.
Programdan destek almaya hak kazanan örgütlerin, bir yıl boyunca uzman rehberler ve eğitmenler eşliğinde kurumsal kapasite gelişimleri için çalışmalar yürütmesi de bekleniyor.
Başvuru yapacakların Ankara, İstanbul, İzmir, Adana, Diyarbakır’da yapılacak bilgilendirme toplantılarında dağıtılacak ve web sitesinde yayınlanmış olan BAŞVURU REHBERİ’ni dikkatle okumaları önerilir.
Toplantı tarihlerini öğrenmek ve ön kayıt yapmak için lütfen www.haklaradestek.org adresini ziyaret edin.
The post HAKLARA DESTEK İnsan Hakları Örgütlerini Destekleme Programı Başvurulara Açıldı! appeared first on Sivil Alan.
Research Worldwide İstanbul ve Boğaziçi Üniversitesi Sosyal Politika Forumu Engellilik Çalışmaları Lisansüstü Tez Ödülü!
2018 yılı itibariyle Boğaziçi Üniversitesi Sosyal Politika Forumu ve Research Worldwide İstanbul, Lund Üniversitesi Raoul Wallenberg Enstitüsü desteğiyle, Türkiye’de engellilik çalışmaları alanında tamamlanan lisansüstü tez çalışmalarından bilim kurulu tarafından seçilecek tezlere “Engellilik Çalışmaları Lisansüstü Tez Ödülü” vermektedir. Bu ödül üniversitelerde sosyal bilimlerin farklı alanlarında engellilik alanında insan hakları yaklaşımını temel alan lisansüstü düzeyinde özgün araştırmalar yapılmasını özendirmeyi amaçlamaktadır.
sivilalan.com'u Telegram'da Takip Edin! sivilalan.com'u Linkedin'de Takip Edin!Ödül 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nde bir tören ile sahiplerine verilecektir.
Ödül tutarı yüksek lisans için 5,000TL, doktora için 10,000TL’dir. Değer görüldüğü takdirde yüksek lisans ve doktora alanlarından her biri için birer kişiye olmak üzere mansiyon ödülü verilebilir. Değerlendirme sürecinde jüri tarafından hiçbir tez çalışması ödül veya mansiyona layık görülmezse, o yıl için ödül verilmeyebilir.
Bilim Kurulu:
- Dikmen Bezmez (Doç. Dr., Koç Üniversitesi, Sosyoloji)
- Hande Sart (Doç. Dr., Boğaziçi Üniversitesi, Eğitim Bilimleri)
- İdil Işıl Gül (Dr. Öğr. Üy., İstanbul Bilgi Üniversitesi, Hukuk)
- Müjde Koca Atabey (Doç. Dr., Psikoloji)
- Resa Aydın (Prof. Dr., İstanbul Üniversitesi, Tıp)
- Volkan Yılmaz (Doç. Dr., Boğaziçi Üniversitesi, Sosyal Politika)
Son başvuru tarihi: 15 Ekim 2019
Başvuru koşulları:
Ödüle aday gösterilecek tezlerin başvuru tarihinden en çok iki yıl önce tamamlanmış ve kabul edilmiş bir doktora ya da yüksek lisans tezi olması beklenmektedir. Tezin dili Türkçe veya İngilizce olmalıdır. Tezin daha önce hiçbir yarışmaya katılmamış olması ve ödül almamış olması gerekmektedir.
Başvuruda şu belgeler talep edilmektedir:
- Adayın onaylanmış ve YÖK’e teslim edilmiş tez çalışması
- Adayın özgeçmişi
- Adayın ödüle başvuru gerekçesi (1000 kelime)
- Mezuniyet belgesi
Başvuru belgelerinin eksiksiz bir biçimde ve en geç yukarıda belirtilen tarihe kadar PDF formatında spf@boun.edu.tr adresine, e-mail konusuna “Lisansüstü Tez Ödülü – Ad Soyad” yazılarak gönderilmesi gerekmektedir.
The post Research Worldwide İstanbul ve Boğaziçi Üniversitesi Sosyal Politika Forumu Engellilik Çalışmaları Lisansüstü Tez Ödülü! appeared first on Sivil Alan.
Toplam bütçesi 3 milyon avro olan Sivil Toplum Destek Programında Üçüncü Dönem Başlıyor!
Toplam bütçesi 3 milyon avro olan hibe programı ile sivil toplum kuruluşlarının kurumsal yapılarının, karar alma süreçlerine katılım kapasitelerinin ve ağ kurma becerilerinin güçlendirilmesine yönelik projelerin desteklenmesi hedeflenmektedir.
Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından yürütülen Sivil Toplum Destek Programında Üçüncü Dönem Başlıyor!
sivilalan.com'u Telegram'da Takip Edin! sivilalan.com'u Linkedin'de Takip Edin!Dernekler; vakıflar; dernekler ve vakıfların federasyon ve konfederasyonları ile kar amacı gütmeyen kooperatiflerin projelerine en az 60 bin avro, en fazla 100 bin avro hibe desteği sağlanacaktır.
Proje başvurularının 17 Eylül 2019 – saat 17.00’a kadar Merkezi Finans ve İhale Birimine yapılması gerekmektedir.
Detaylı bilgi için;
- Hibe Rehberi (İngilizce)
- Yerel Duyuru (İngilizce)
- Doldurulması gereken dokümanlar
- Bilgi dokümanları
Kaynak; ab.gov.tr
The post Toplam bütçesi 3 milyon avro olan Sivil Toplum Destek Programında Üçüncü Dönem Başlıyor! appeared first on Sivil Alan.
Girişimcilere 200 bin TL’lik Hibe Desteği!
TÜBİTAK tarafından girişimcilerin teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerinin, ticari değeri yüksek ürün ve hizmetlere dönüştürebilmeleri adına fikir aşamasından pazara kadar olan faaliyetlerinin desteklenmesi amaçlanarak hayata geçirilen BİGG programında yeni dönem için başvurular alınmaya başlandı. Teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerini hayata geçirme sürecinde ücretsiz eğitim ve mentorluk destekleri ile karşılıksız finansman olanağından faydalanmak isteyen girişimciler Özyeğin Üniversitesi Girişim Fabrikası’nın internet sitesi üzerinden programa başvuru yapabilir. “TÜBİTAK 1512-Teknogirişim Sermaye Desteği Programı (BİGG)” kapsamında girişimcilere verilecek 200 bin TL’lik destek için Girişim Fabrikası’na son başvuru tarihi 19 Temmuz.
2015 yılından bu yana TÜBİTAK tarafından BİGG programı kapsamında “Uygulayıcı Kuruluş” olarak yetkilendirilmiş olan Özyeğin Üniversitesi Girişim Fabrikası, 1. Aşama kapsamında girişimcilerin başvurularını değerlendiriyor, eğitim, mentorluk ve altyapı desteği veriyor. Girişim Fabrikası, belirlediği yenilikçi fikirlerle bire bir çalışarak 2. Aşamada TÜBİTAK’ın 200 bin TL’lik BİGG hibe desteği alabilmelerine de destek oluyor.
Girişim Fabrikası girişimcileri Türkiye ortalamasının üzerinde başarı gösteriyor
TÜBİTAK tarafından 2018 yılında açılan 1512-Teknogirişim Sermaye Desteği Programı (BİGG) çağrıları kapsamında TÜBİTAK’ın oluşturduğu kurul tarafından değerlendirilen Girişim Fabrikası BİGG Hızlandırma Programı’na katılan girişimciler, 200 bin TL’lik desteğe hak kazanma oranları açısından Türkiye ortalamasının üzerinde performans göstererek önemli bir başarı sergiliyor.
2018 yılı 2. Çağrı dönemi kapsamında Girişim Fabrikası programına katılan ve yapılan program değerlendirme anketine katılarak görüşlerini bildiren katılımcıların tamamı, Girişim Fabrikası BİGG Hızlandırma Programı’nı çevrelerindeki girişimcilere tavsiye edeceklerini belirterek, memnuniyetlerini ifade ettiler.
Programa kimler başvurabilir?
Kadın girişimciler, akademisyenler, profesyoneller, araştırmacılar, mezunlar, doktora ve lisansüstü öğrencileri ile lisans son sınıf öğrencileri Girişim Fabrikası’nın internet sitesi olan https://girisimfabrikasibigg.
2018 yılı 2. Çağrı dönemi kapsamında 200 bin TL’lik desteğe hak kazanan Girişim Fabrikası girişimcilerinin yüzde 40’ını kadın girişimciler oluşturdu. Program yeni dönemde daha fazla kadın girişimcinin hedeflerine ulaşmasına destek olmak için başvuruları bekliyor.
Başvuru için 19 Temmuz son gün!
Girişim Fabrikası BİGG Hızlandırma Programı, 2019-1 çağrısı kapsamında TÜBİTAK tarafından ilan edilen aşağıdaki 6 tematik alanın herhangi biriyle uyumlu projesi olan tüm girişimcilerin başvurularını kabul ediyor.
1.Akıllı Ulaşım
2.Enerji ve Temiz Teknolojiler
3.Akıllı Üretim Sistemleri (Sanayide Dijital Dönüşüm)
4.İletişim ve Sayısal Dönüşüm
5.Sağlık ve İyi Yaşam
6.Sürdürülebilir Tarım ve Beslenme
19 Temmuz’da sona erecek başvuru döneminin ardından seçilecek girişim sahipleri, Özyeğin Üniversitesi’nin Altunizade ve Çekmeköy’de bulunan kampüslerinde alanlarında uzman ve tecrübeli isimlerle bire bir çalışma fırsatları bulacak. İkinci aşama sonunda TÜBİTAK tarafından 200 bin TL’lik hibe desteğinden faydalanmasına karar verilen Girişim Fabrikası BİGG Hızlandırma Programı girişimcileri, Özyeğin Üniversitesi kampüsünde yer alan ÖzÜ-X binasında ücretsiz paylaşımlı ofis alanı, donanım odaklı projeler için OpenFab makine parkuru kullanımı gibi diğer desteklerden de faydalanma şansına sahip olabilecek.
The post Girişimcilere 200 bin TL’lik Hibe Desteği! appeared first on Sivil Alan.
Sivil Düşün Destekleri 17 Haziran’da kısıtlama olmaksızın herkesin başvurusuna açık hâle geliyor!
Sivil Düşün Destekleri 20 Nisan 2019 tarihinden başlayarak yalnızca özel kotası bulunan alanlardan yapılan başvurulara açık hâle gelmişti. 17 Haziran 2019, saat 13.00 itibarıyla Sivil Düşün’ün beş farklı kategoride sağladığı destekler, tüm aktivist ve sivil toplum örgütlerinin başvurusuna açık hâle geliyor. Etkinlik/Toplantı, Örgütlenme, Hareketlilik ve Ağ Oluşturma, Savunuculuk ve Kampanya ile İletişim kategorileri altında sağlanan desteklere başvuru yapmak için sivildusun.net/destekler/ adresindeki bilgileri inceleyebilirsiniz.
Başvuru öncesinde, 17 Haziran sonrası sağlanacak desteklerle ilgili aşağıdaki iki notu lütfen dikkatle okuyunuz:
- Sivil Düşün Destekleri altında tek istisna Örgütlenme Desteği altında bulunan “Ofis kirası ve idari giderler” bütçe kalemine uygulanacak. Sivil Düşün destek döneminin sonlanma tarihi (Şubat 2020) ve uygulama kapasitesi gereği, uygun başvurulara bu bütçe kalemi sağlanamayacak.
- Sivil Düşün’ün özel kotası bulunan alanlarından gelen başvuruların uygunluk kontrolü standart başvurulara göre öncelikli olarak yapılacak.
Sivil Düşün’ün özel kotası bulunan alanları
- Dijital haklar
- Hayvan hakları
- Tüketici hakları
- Yaşlı hakları
- Sivil Düşün Desteklerinden sayısal ve oransal olarak daha az faydalanmış şehirler (Adıyaman, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ardahan, Bayburt, Bilecik, Bingöl, Burdur, Çankırı, Erzincan, Gümüşhane, Iğdır, Kahramanmaraş, Kars, Kırıkkale, Kırşehir, Kilis, Kocaeli, Kütahya, Muş, Nevşehir, Sivas, Tokat, Tunceli, Yalova, Yozgat)
Sivil Düşün’ün özel kotası bulunan alanlarıyla ilgili ayrıntılı bilgi için tıklayınız:
Sivil Düşün’ün 5 kategorisiyle ilgili ayrıntılı bilgi, başvuru ve uygulama rehberleri için aşağıdaki bağlantıya tıklayınız:
Başvuru ve uygulama süreci için aşağıdaki bilgileri kullanarak Sivil Düşün Yardım Masası’ndan destek alabilirsiniz:
Sivil Düşün Yardım Masası’na
- Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Perşembe 09:30-12:00 saatleri arasında 0312 428 05 61-62 nolu telefonlardan
- Ofis görüşmesi talep ederek (yardimmasasi@sivildusun.eu)
- Bilgi Sistemi’nden mesaj atarak (mis.sivildusun.net)
- İletişim formu (sivildusun.net/iletisim) veya e-posta ile (yardimmasasi@sivildusun.eu)
ulaşabilirsiniz.
Kaynak: sivildusun.net
The post Sivil Düşün Destekleri 17 Haziran’da kısıtlama olmaksızın herkesin başvurusuna açık hâle geliyor! appeared first on Sivil Alan.